צור קשר

ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    הליכי פשיטת רגל שנפתחו לפני ספט' 2019

    נמצא בהליכי פשיטת רגל שנפתחו לפני ספטמבר 2019? המידע הבא הוא בשבילך

    כאמור, חוק חדלות פירעון החדש שנכנס לתוקף בספטמבר 2019, חל על כל ההליכים שנפתחו ואשר נפתחים ממועד זה. ואולם, הליכי פשיטת רגל שנפתחו קודם לכניסת החוק החדש, ממשיכים להתנהל בהתאם להוראות פקודת פשיטת הרגל, תש"ם-1980 (להלן – הפקודה).

    עיקרי תקנות של פקודה זו משנת 1980:

    פשיטת רגל:

    • הליכים מוקדמים: עם מתן צו כינוס נכסים, יורה בית המשפט על עיכוב הליכים כמו תביעה, או הליכי הוצאה לפועל המתנהלים נגד החייב; בית המשפט רשאי לעכב כל הליך משפטי המתנהל נגד החייב גם לפני מתן צו הכינוס; בית המשפט לא יעכב תובענה נגד חייב אם ההפטר לא היה משמש בה הגנה, וכמו כן לא יעכב הליכי מימוש ערובה הנמצאת ברשותו של נושה מובטח.
    • פתיחת בקשה: חייב שחובותיו היו גבוהים מ-17,514 ש"ח היה רשאי להגיש בקשה לפשיטת רגל, הליך שנועד לגבש תכנית לפירעון חלקי של חובותיו בהתאם ליכולתו, וקבלת הפטר ופתיחת דף חדש בסיום ההליך; חייב מוגבל באמצעים בהוצאה לפועל שעמד בתנאים מסויימים היה יכול להגיש בקשה למתן צו הפטר בהוצאה לפועל, לצורך מחיקת חובותיו; אם החייב יוצג, היתה חובה להגיש את הבקשה באופן מקוון (באינטרנט) (החל מה-08.02.2019)
    • מצו כינוס הנכסים ועד הכרזת פשיטת רגל: לאחר הגשת הבקשה, נותן בית המשפט צו כינוס נכסים לנכסיו וממנה מנהל מיוחד ("נאמן") לטיפול בהליך. עם צו הכינוס יוטלו על החייב מספר חובות ומגבלות, בהן צו תשלומים חודשיים, צו עיכוב יציאה מהארץ וחובת הגשת דו"חות על מצבו הכלכלי.
    • הגשת דוחות: אחת לחודשיים נדרש החייב להגיש דו"ח למנהל המיוחד, הוא נאמן בית המשפט. על הדו"ח להיות מוגש על טופס קבוע המפרט את נכסיו, חובותיו, הכנסותיו והוצאותיו של החייב. אי הגשת דו"חות עלול להביא לביטול הליך פשיטת הרגל. למידע נוסף על הגשת דו"ח דו חודשי בהליך פשיטת הרגל, ראו באתר רשות האכיפה והגבייה, כאן.
    • בקשה להפחתת תשלומים חודשיים: יחד עם מתן צו כינוס הנכסים, קובע בית המשפט תשלום חודשי שהחייב נדרש לשלם אותו לטובת פירעון חובותיו. בעת הצורך, רשאי החייב להגיש בקשה להפחתת תשלומים אלה, ובלבד שלא יגיע למצב של אי עמידה בתשלומים, העלול להביא לביטול ההליך כולו.
    • חקירת החייב: לאחר מתן צו כינוס נכסים, המנהל המיוחד נדרש לגבש חוות דעת על מצבו של החייב.  לצורך זה עורך המנהל המיוחד חקירה מקיפה בענייניו של החייב. על החייבד ועל כל אדם שנתבקש לכך, מוטלת חובה לשתף פעולה עם החקירה באופן מיטבי ומלא. אי שיתוף פעולה יכול להביא להוצאת צו על ידי בית המשפט, ועלול לגרור את ביטול ההליך כולו.
    • הגשת תביעת חוב: לאחר מתן צו כינוס נכסים, על הנושים להגיש תביעות חוב לכונס הרשמי; זה האחרון יעבירן לנאמן שמונה ע"י בית המשפט. את תביעת החוב יש להגיש בתוך 6 חודשים מיום מתן צו כינוס הנכסים. נושה שלא יגיש תביעת חוב, לא יקבל דיבידנד.
    • פשרה או הסדר לאחר צו כינוס נכסים: חייב יכול להגיע להסדר פשרה עם נושיו לאחר שניתן צו כינוס נכסים.  אם ההסדר יאושר ויבוצע, היחיד יהיה פטור מתשלום יתרת חובותיו, בדומה לתוצאות של קבלת צו הפטר. חשוב לדעת: אסור להציע לנושים הסדר מחוץ להליך (ללא ידיעת המנהל המיוחד והכונס הרשמי)! התנהלות תקינה של החייב ועמידתו בחובותיו תגדיל את הסיכוי שהצעת ההסדר תאושר.
    • דיון בבקשת פשיטת הרגל: בית המשפט רשאי לקבל את הבקשה, לתת הכרזת פשיטת רגל והפטר המותנה בביצוע תכנית הפירעון. ביצוע כל חובות החייב במסגרת ההליך חשובה ביותר על מנת שבית המשפט יקבל את בקשתו.
    • הכרזת פשיטת רגל: נעשית עם מתן צו פשיטת רגל ומינוי נאמן לחייב. צו פשיטת הרגל מעביר את נכסיו של החייב לרשות הנאמן. כמו כן, עם הכרזת פשיטת הרגל מוטלות על החייב מספר מגבלות, למשל מגבלה על ניהול חשבון בנק, מגבלה על שימוש בכרטיסי חיוב ועל מעורבות בתאגיד.

    הסדר נושים:

    1. יחיד יכול להגיע להסדר פשרה עם נושיו בין אם כבר התחיל בהליך פשיטת רגל או אם לאוו, כל עוד לא ניתן  עדיין צו כינוס נכסים – דהיינו צו המעביר את נכסיו של החייב לפיקוחו של כונס נכסים עד שיתברר אם החייב יגיע לפשרה או הסדר עם נושיו, או אם תוכרז פשיטת רגל.
    2. כדי שיאושר הסדר בשלב זה, על היחיד להציע לנושיו תשלום של לפחות 30% מחובותיהם של הנושים הרגילים.
    3. הסדר נושים שאושר ע"י בית המשפט מחייב את כלל הנושים, והחייב יהיה פטור מתשלום יתרת חובותיו, בדומה לתוצאות של קבלת צו הפטר.

    עוד כמה דברים שחשוב לדעת:

    • פשרה או הסדר לפני צו כינוס נכסים מקצרים את הזמן עד לקבלת פטור מיתרת החובות, וחוסכים הליכים כגון הטלת הגבלות על תחומי עיסוק בפשיטת רגל וחובות ומגבלות המוטלות בעת הליך פשיטת רגל.
    • כדי שפשרה או הסדר יאושרו בשלב זה, נדרש כי החייב ישלם חלק נכבד מחובותיו, דרישה שאינה קיימת לצורך קבלת הפטר בהליך פשיטת הרגל.
    • בית המשפט רשאי לאכוף את ההוראות של פשרה או של הסדר בצו. אי ציות לצו זה מהווה עבירה פלילית.
    • לאורך כל הליך פשיטת הרגל קיימת חובה למסור מידע אמיתי ומלא ולשתף פעולה עם הגורמים המוסמכים. הפרת החובה מהווה עבירה פלילית שדינה מאסר.
    דילוג לתוכן