צור קשר

ליצירת קשר

השאירו את הפרטים ואנו ניצור אתכם קשר

    מבוא, החוק החדש

    חדלות פירעון ושיקום כלכלי

    החל מספטמבר 2019, פועלת בישראל רפורמה חדשה שמטרתה לייעל ולקצר את הליך פשיטת הרגל, לתחום אותו בזמן קצוב ולאזן בין האינטרסים של היחיד ושל נושיו – אותם אלה שהיחיד חייב להם כספים. חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ח-2018 (להלן – החוק או חוק חדלות הפירעון החדש) בא להחליף את הליכי פשיטת הרגל שהיו נהוגים בעבר, והוא חל על כל ההליכים שנפתחו ממועד זה ואילך. לטיפול בהליכים שנפתחו קודם למועד זה, נא ראה "מהו הליך פשיטת רגל" באתר זה.

    על טיבו של החוק החדש (או: מה נשתנה הלילה הזה)

    חוק חדלות הפירעון החדש (למידע נוסף, קראו כאן) העניק לממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד המשפטים סמכויות מוגברות להכרעה ברוב רובן של הסוגיות הנוגעות לניהול השוטף של הליכי חדלות פירעון (למעט הכרעות בסכסוכים הטעונים הכרעות שיפוטיות, אלה יידונו בפני בית משפט השלום). מטרתו להסדיר את פירעון חובותיו של בעל החוב (בין אם יחיד או תאגיד) הנמצא או עומד להימצא במצב של חדלות פירעון, תוך פרק זמן קצוב של כ-48 חודשים. למעשה, החוק נועד לסייע לבעל החוב (היחיד) להגיע לשיקום כלכלי ולאפשר את שילובו מחדש במרקם החיים הכלכליים, ובכך, מיטיב עם היחידים והחברה בכלל.

    שלא כמו בעבר, חוק חדלות הפירעון החדש מעמיד את בעל החוב במרכז ורואה בו כקורבן של תאונה כלכלית, של נסיבות, מציאות, קבלת החלטות שגוייה – דברים שיכולים לקרות לכל אחד – ולאו דווקא כנוכל בעל כוונות זדון. זו גישה חדשה ושונה לחלוטין מצד המדינה, אשר באה לקראת בעל החוב הנמצא במצוקה כתוצאה מסיטואציה קשה, ושמה לנגד עיניה את המטרה לסייע ולהביא לשיקומו. מטרותיו העיקריות של החוק:

    1. להביא לשיקומו הכלכלי של היחיד ככל האפשר;
    2. לפרוע כמה שיותר מחובות היחיד לנושים;
    3. לקדם את שילובו של היחיד מחדש במרקם החיים הכלכליים.

    הליך חדלות פירעון ליחיד יכול להיפתח ע"י אחד מהגורמים הבאים:

    1. חייב שהוא יחיד יכול להגיש בקשת יחיד לפתיחת הליכי חדלות פירעון או בקשת יחיד להסדר עם נושים;
    2. נושה;
    3. היועץ המשפטי לממשלה;

    מדוע חשוב להיעזר בעורך דין מקצועי ומומחה בתחום?

    לעתים, מזומנות יהיה הליך חדלות הפירעון הכרחי. אם הגיע חייב למצב שבו עולה היקף חובותיו על היקף נכסיו, ואם מוצו עד תום אפשרויות הגעה להסדר והסכמה עם נושיו. מדובר בהליך לא קצר, רגיש ומורכב. הוא כולל התנהלות מול רשויות שונות ובכללן הרשות המשפטית, רשויות האכיפה והגבייה, רשות המיסים ועוד, והתנהלות מול נושים. כדאי ומומלץ להיעזר באיש מקצוע המצוי בנבכי המערכות השונות ובקיא בחוקים ובנהלים.

    זאת ועוד בתהליך, מעורבים גורמים שונים , שלכל אחד מהם אינטרסים שונים ולעתים סותרים; מטבע הדברים, כל גורם מנסה "למשוך" לכיוון שלו ולטובת האינטרס שלו – בין אם אלה הנושים, היחיד, נאמן בית המשפט, הבנקים, חברות האשראי ועוד. זהו מעין "שדה מוקשים" המצריך איש מקצוע בקיא מאוד ומנוסה מאוד כדי לאזן בין הגורמים השונים ולהגיע להסדר אופטימלי עבור היחיד, כזה שיאפשר לו לפתוח דף חדש.

    בראשותה של עורכת הדין ורואת החשבון שולמית שנקלר, משרדנו מטפל במקרים של פשיטות רגל וחדלות פירעון מאז שנת 2008. בעלת המשרד.

    ניסיונה המיוחד של עוה"ד ורו"ח שולמית שנקלר כנאמנת בית המשפט באיזור הצפון – אותו מנהל מיוחד המתמנה ע"י בית המשפט לטפל בהליך פשיטת הרגל מראשיתו ועד תומו – תרם רבות למומחיותה המצטברת בתחום. חשוב לראות את התמונה כולה, לבחון את התמונה על אלפי פרטיה ולשקלל את כל אלה לכדי הסדר כלכלי אופטימלי לטובת הצדדים כולם.

    לייעוץ ראשוני, התקשרו אלינו עוד היום.

    דילוג לתוכן